Gå til innhold
GRATIS FRAKT TIL NÆRMESTE BUTIKK
2-4 dagers levering Gratis retur 14 dagers returrett

Skjortegudie

Del:

Skjorte til enhver anledning

Enten om du bruker den til hverdags eller kun til finere anledninger. Med en hvit og en lyseblå skjorte i skapet er du ofte rustet for de fleste anledninger. Likevel er det greit å ha et par ting i bakhodet når du skal gå til innkjøp av nye skjorter.

OXFORDSKJORTENOXFORDSKJORTEN
Oxfordskjorten er et baseplagg som de fleste menn har i sin garderobe. Den er formell og sporty, og en skjorte som ofte brukes til hverdagsantrekket. De kjennetegnes av den grove teksturen i bomullsstoffet, den puster lett, er slitesterk og har button-down krage. Dette er en skjorte som ofte blir brukt uten slips. Oxfordskjorten finnes i mange varianter og stiler, og gir et avslappet inntrykk.

POLINPOPLINSKJORTEN
Poplin stammer fra det franske ordet ”papelain” som betyr pavens lin. En skjorte av god kvalitet som ofte har fine vevteknikker. Skjorten kjennes lett og myk, og har de samme gode kvalitetene som i bomull. Skjorten er formell og brukes ofte til dress.

CHAMBRAYCHAMBRAYSKJORTEN
Det du mest sannsynlig tror er en skjorte laget i denimstoff heter egentlig chambray. Denne blir vevet der den ene tråden alltid er hvit og den andre ensfarget, dette blir så vevet i ulik trådretning. Den er ofte godt vasket og bleket, noe som gjør at den skiller seg ut fra oxfordskjorten.

VELG RIKTIG KRAGE

TURNDOWN-KARGE
Er nøytral og en av de mest vanlige skjortekragene. Brukes ofte i mer formelle og klassiske skjorter av finere kvalitet. Skjortekravens snipper peker nedover og sitter ganske tett sammen.

BUTTON DOWN-KRAGEN
Button down kjennetegnes ved at kragesnippene festes til skjorten med en knapp som er plassert på hver side av skjortens knepping. En klassisk krage som passer med smal slipps knute.

 

BUTTON UNDERBUTTON UNDER-KRAGE
Er en annen versjon av button down kragen er button under. Her skjules knappene som holder skjortesnippene nede under kragen.

CUTAWAY-KRAGE
Cutaway-kragen ligner den klassiske turndownkragen. Forskjellen er at skjortekragens snipper peker utover og fra hverandre på cutaway-kragen. Dette er også en mer trendy krage som også passer til alle anledninger. Her kan du variere uttrykk ut i fra slipsknute. For eksempel formelt uttrykk med en bred knute, og trendy uttrykk med smal knute.

SHOP

VÅRT UTVALG AV SKJORTER