Gå til innhold
2-4 dagers levering Gratis retur 14 dagers returrett

Tid for ull

Sesongen for ull er her for fullt. Vi gir deg noen tips om hvordan du velger den perfekte strikkegenseren og hvordan du tar vare på ullplaggene dine.

Den perfekte strikkegenseren

Det er kjøligere ute og det er på tide å finne frem de varme ullplaggene. Strikkegenseren er sesongens viktigste og mest anvendelige plagg, og en myk genser passer like godt på jobb som i sofaen. Med en behagelig og lun klassisk ullgenser er du klar for flere anledninger.

Denne sesongen tilbringer vi ofte mye tid hjemme, kanskje i en god stol med et pledd eller i sofaen med familien, og med komfortable ullklær, i for eksempel merinoull, blir det ekstra kos. Ull er også et must på hytta eller på turen ute denne vintersesongen.

Augusto strikkegenser

Du bør alltid ha tynne og tykke strikkeplagg i garderoben. Tynn strikk er perfekt under blazeren eller jakken. Du kan også style strikkegenseren med en skjorte under og fungerer fint som lag-på-lag. En tykk strikk er fin å dra over kjoler eller kombinert med skinny jeans. Invester i en genser med kvalitetsmaterialer og den vil holde deg varm samtidig som den vil holde i flere år fremover.

Hvordan ta vare på ull?

Hvordan vaske ull uten at det krymper og bevare fasongen? Og hva gjør du med nuppene?

Ull har noen fantastiske egenskaper. Den holder deg varm, har god motstand mot smuss og tar opp fuktighet uten at det blir klamt og vått. Du holder deg altså varm selv i fuktig tilstand. Fordelen med ull er at den ikke trenger å vaskes så ofte som andre plagg fordi ullen er selvrensende. Ofte holder det å for eksempel lufte genseren.

Slik vasker du ull

Har du først investert i et ullplagg er det viktig å ta godt vare på det. Da vil du ha plagget i flere år. Vær forsiktig når du vasker ullen. Bruk maskin på ullprogram, maks 30 grader, med vaskemiddel ment for ull. Du må alltid unngå sentrifugering og skyllemiddel for å unngå at plagget krymper eller mister fasongen. Vaskes ullen over 50 grader kan den krympe. Det er også viktig å ikke fylle maskinen for mye. Velger du å vaske ull for hånd, bør du være klar over at håndvask ikke alltid er like skånsom som maskin da vi ofte gnir eller beveger fibrene mer for hånd.

Husk dette når du tørker ullen

Når du skal tørke ullklær er det lurt å legge plagget på et håndkle og presse vannet forsiktig ut av plagget ved rulle forsiktig sammen, ellers bør det tørke liggende for å hindre at det mister fasongen. Ull blir tyngre enn andre fibre siden man ikke sentrifugerer og får ut like mye vann. Er det behov kan du strekke plagget etter vask.

Ullgenser detaljer

Oppbevaring av favorittstrikken

For å unngå at strikkede plagg skal strekke seg og miste fasongen i skapet, bør du oppbevare plaggene brettet og ikke på henger. Skal plagget ligge lenge i skapet kan du bruke møllkuler for å forsikre deg om at ikke møll vil ødelegge fibrene i ullen.

Hva gjør du med nuppene på ullen din? For som vi alle har merket nupper en del ull i begynnelsen, særlig kashmir. Det er ikke til å unngå på grunn av de korte hårfibrene i garnet. Du kan plukke bort nuppene selv eller bruke en nuppefjerner. Det som er viktig å huske på er at du aldri må bruke saks eller barberhøvel. Dette kan skade plagget og du kan risikere å få hull.

Strikk

Våre favoritter

Topp til tå

Kashmirsett

Det perfekte settet i kashmirblanding for vinterkosen. Dette er vår absolutte favoritt i garderoben denne sesongen. Det er både klassisk og moderne, samtidig som det holder deg varm hele vinteren.

Kashmirsett
Augusta kashmirsett til dame
Komfort

Merinoull

Med Pierette jumpsuite har du det perfekte antrekket for late dager i sofaen eller aktive dager på fjellet. Merinoull føles lett og behagelig mot huden. Dette er også det perfekte innerste laget.

Merinoull
Pierette jumpsuit
Polo­genser

Ullblanding

Med Delilah genser har du strikkegenser til dame og pologenser i ett. Denne vil garantert holde deg varm hele vinteren samtidig som du ser bra ut. Perfekt til både skjørt og bukse.

Ullblanding
Delilah ullgenser
Klassisk

Merinoull

Berto genser er en finstrikket, klassisk strikkegenser til herre i melert merinoull. Dette er en tynn ullgenser som passer perfekt under blazeren, og er lett å bruke til flere anledninger.

Merinoull
Berto klassisk genser
Varmende

Lammeull

Klassisk lammeullsgenser med høy hals og glidelås er et naturlig valg for hytteturen eller de dagene du må holde deg varm samtidig som du holder stilen. Canmore genser kommer i flere farger slik at du lett finner en som passer for deg.

Lammeull
Canmore lammeullsgenser
Mønster

Ullmiks

Ønsker du å spreke opp antrekket kan du velge en ullgenser med et lekent mønster. Alaska genser har et klassisk mønster som helt klart sier vinter og jul. Denne tidsriktige genseren holder deg garantert varm hele sesongen.

Ullmiks
Alaska genser
Shop nå

Ullfavoritter dame

Shop nå

Ullfavoritter herre