Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
FRI FRAKT OVER 600,- & GRATIS RETUR
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur
Skjorte fra Mario Conti

Skjorteguide: Slik velger du riktig skjorte

Å finne ideelle skjorten til enhver anledning kan være en utfordrende. I denne guiden skal vi veilede deg gjennom passformer, kragetyper og skjortemodeller, slik at du enklere kan finne skjortene du trenger til både hverdags og ved festlige anledninger som julebord, middager og nyttårsaften.

 

Passform

Classic fit

Classic fit har rett passform og er en løsere modell. Denne passformen er perfekt for de som foretrekker en avslappet stil. Ideell for hverdagsbruk, classic fit skjorter gir deg bevegelsesfrihet og tidløs appell.

Shop classic fit skjorter >

Regular fit

Regular fit er en balansert passform som passer de fleste kroppstyper. Den har en klassisk fasong og gir en ren silhuett uten å være for stram eller for løs. Denne passformen er ideell for både kontorbruk og uformelle anledninger.

Shop regular fit skjorter >

Slim fit og super slim fit

Disse skjortene har en smal passforms om følger kroppen. For de som foretrekker en mer tettsittende stil, er slim fit og super slim fit det perfekte valget. 

Shop slim & super slim fit skjorter >

 

Velg riktig krage

Regular Krage

En regular krage er allsidig, passer til de fleste anledninger og er den mest vanlige skjortekragene. Skjortekragens snipper peker nedeover og sitter tett sammen. Den gir et klassisk utseende og fungerer bra med både slips og sløyfe. 

Button down

Button down kragen kjennetegnes ved at kragesnippene festes til skjorten med en knapp som er plassert på hver side av skjortens knepping. Dette er en klassisk krage som passer fint uten slips eller med en smal slippsknute. Denne typen krage er perfekt for en mer avslappet stil, samtid som du får en polert stil.

Cutaway Krage

Cutaway-kragen ligner den klassiske turndown-kragen. Forskjellen er at skjortekragens snipper peker utover og fra hverandre. Den gir en bred åpning som fungerer bra med slips, perfekt for mer formelle anledninger. For eksempel et formelt uttrykk med en bred knute, og et trendy uttrykk med en smal knute.

 

Se vårt utvalg av skjorter
Se også
Dressguide: 10 regler alle menn bør kunne