Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur

Fri frakt når du handler over 600,-

Mønstrete skjorte fra Mario Conti

Skjorteguide: Slik velger du riktig skjorte

Med en hvit og en lyseblå skjorte i skapet er du ofte rustet for de fleste anledninger. Likevel er det greit å ha et par ting i bakhodet når du skal gå til innkjøp av nye skjorter.

Skjorten er et essensielt plagg for å bygge opp en allsidig og god garderobe. Før du går til innkjøp av ny skjorte er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til.

3 ulike modeller

OXFORDSKJORTEN

Oxfordskjorten er et baseplagg som de fleste menn har i garderoben.

Den er formell og sporty, og en skjorte som ofte brukes til hverdagsantrekket. Skjorten kjennetegnes av den grove teksturen i bomullsstoffet, den puster lett, er slitesterk og har button-down krage. Dette er en skjorte som ofte blir brukt uten slips, og gir et fint avslappet inntrykk.

Chambrayskjorte

Chambrayskjorten er det du mest sannsynlig tror er en denimskjorte.

Denne blir vevet der den ene tråden alltid er hvit og den andre ensfarget. Dette blir så vevet i ulik trådretning og som gir en følelse av denim. Dette er en hverdagsskjorte som gjerne kombineres til sorte jeans, eller en lys chinos. Chambrayskjorten er ofte godt vasket og bleket, noe som gjør at den skiller seg ut fra oxfordskjorten.

POPLINSKJORTE

Poplinskjorten er en skjorte av god kvalitet som ofte har fine vevteknikker.

Skjorten kjennes lett og myk, og har de samme gode kvalitetene som i bomull. Skjorten er formell og brukes ofte til dress. Poplinskjorten kommer i mange varianter og stiler. Ved å investere i klassiske skjorter av god kvalitet, gjør dette at du er klar for enhver anledning.

PASSFORM

Når du velger skjorte er det viktig å tenke på passform. Hos match finner du fire typer;

  • Classic fit: som har en rett passform og er en litt løsere modell.
  • Regular fit: som har normal passform og klassisk fasong.
  • Slim fit og super slim fit: som har en smal passform og følger kroppen.

 

VELG RIKTIG KRAGE

 

Regular

Krage

Regular er nøytral og en av de mest vanlige skjortekragene. Denne brukes ofte i mer formelle og klassiske skjorter av finere kvalitet. Skjortekragens snipper peker nedover og sitter ganske tett sammen.

SHOP SKJORTE
Regular skjortekrage
Button-Down

Kage

Button down kjennetegnes ved at kragesnippene festes til skjorten med en knapp som er plassert på hver side av skjortens knepping. En klassisk krage som passer fint uten, eller med smal slipps knute.

SHOP SKJORTE
Button-down-krage
Cutaway

Krage

Cutaway-kragen ligner den klassiske turndownkragen. Forskjellen er at skjortekragens snipper peker utover og fra hverdre. Dette er en mer trendy krage som passer til alle anledninger. Her kan du variere uttrykk ut ifra slipsknute. For eksempel et formelt uttrykk med en bred knute, og et trendy uttrykk med en smal knute.

SHOP SKJORTE
cutaway krage
Har du klassiske skjorter av god kvalitet, er du ofte klar for enhver anledning.

Se vårt utvalg av skjorter til herre

Se også

Dressguide: 10 regler alle menn bør kunne