Gå til innhold

Skjorteguide

Enten om du bruker den til hverdags eller kun til finere anledninger. Med en hvit og en lyseblå skjorte i skapet er du ofte rustet for de fleste anledninger. Likevel er det greit å ha et par ting i bakhodet når du skal gå til innkjøp av nye skjorter.

Dette plagget er essensielt for å bygge opp en allsidig og bra garderobe. Har du klassiske skjorter med god kvalitet er du klar for en hver anledning. Du kan velge å gå for en ton-i-ton kombinasjon med for eksempel blå skjorte og blå genser. Ønsker du å bruke mønster kan det fint brukes sammen med et annet mønster, men husk å variere størrelsen; lite mønster med stort mønster og omvendt.

OXFORDSKJORTEN
Oxfordskjorten
er et baseplagg som de fleste menn har i sin garderobe. Den er formell og sporty, og en skjorte som ofte brukes til hverdagsantrekket. De kjennetegnes av den grove teksturen i bomullsstoffet, den puster lett, er slitesterk og har button-down krage. Dette er en skjorte som ofte blir brukt uten slips. Oxfordskjorten finnes i mange varianter og stiler, og gir et avslappet inntrykk.

POLIN
Poplinskjorten
er en skjorte av god kvalitet som ofte har fine vevteknikker. Skjorten kjennes lett og myk, og har de samme gode kvalitetene som i bomull. Skjorten er formell og brukes ofte til dress.

CHAMBRAY
Chambrayskjorten er det du mest sannsynlig tror er en skjorte laget i denimstoff. Denne blir vevet der den ene tråden alltid er hvit og den andre ensfarget, dette blir så vevet i ulik trådretning. Den er ofte godt vasket og bleket, noe som gjør at den skiller seg ut fra oxfordskjorten.

PASSFORM

Når du velger skjorte er det viktig å tenkte på passform. Hos match finner du fire typer;

  • Classic fit: som har en rett passform og er en litt løsere modell.
  • Regular fit: som har normal passform og klassisk fasong.
  • Slim fit og super slim fit: som har en smal passform og følger kroppen.

 

VELG RIKTIG KRAGE

 

1

REGULAR KRAGE

Regular er nøytral og en av de mest vanlige skjortekragene. Brukes ofte i mer formelle og klassiske skjorter av finere kvalitet. Skjortekravens snipper peker nedover og sitter ganske tett sammen.
REGULAR KRAGE
MACARIO LINSKJORTE
2

BOTTON DOWN-KRAGEN

Button down kjennetegnes ved at kragesnippene festes til skjorten med en knapp som er plassert på hver side av skjortens knepping. En klassisk krage som passer med smal slipps knute.
BOTTON DOWN-KRAGEN
3

BUTTON UNDER

Er en annen versjon av button down kragen er button under. Her skjules knappene som holder skjortesnippene nede under kragen.
BUTTON UNDER
4

CUTAWAY-KRAGE

Cutaway-kragen ligner den klassiske turndownkragen. Forskjellen er at skjortekragens snipper peker utover og fra hverandre på cutaway-kragen. Dette er også en mer trendy krage som også passer til alle anledninger. Her kan du variere uttrykk ut i fra slipsknute. For eksempel formelt uttrykk med en bred knute, og trendy uttrykk med smal knute.
CUTAWAY-KRAGE
5

KINAKRAGE

Dette er en krage som ofte blir brukt mye om sommeren. Kinakragen har en kort krage som stikker noen få centimeter ovenfor skjortens skulderparti.
KINAKRAGE
SHOP

UTVALGTE SKJORTER