Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
KLIKK HER FOR Å BLI MEDLEM I MATCH KUNDEKLUBB
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur
Skjorte fra Mario Conti

Skjorteguide: Slik velger du riktig skjorte

Med en hvit og en lyseblå skjorte i garderoben er du godt rustet for de fleste anledninger. Likevel er det greit å ha et par ting i bakhodet når du skal gå til innkjøp av nye skjorter.

Skjorten er et essensielt basisplagg for å bygge opp en allsidig og god garderobe. Men før du går til innkjøp av ny skjorte bør du tenke gjennom hva du skal bruke den til.

3 ulike skjortemodeller

oxford.png

Oxfordskjorten er et baseplagg som de fleste menn har i garderoben.

Dette er en formell og sporty skjorte som ofte brukes til hverdagsantrekket. Skjorten kjennetegnes av den grove teksturen i bomullsstoffet, den puster lett, er slitesterk og har button-down krage. Dette er en skjorte som ofte blir brukt uten slips, og skaper et fint avslappet uttrykk.

chambray.png

Chambrayskjorten er det du mest sannsynlig tror er en denimskjorte.

Denne blir vevd der den ene tråden alltid er hvit og den andre ensfarget. Dette blir så vevd i ulik trådretning som gir en følelse av denim. Chambrayskjorten er en hverdagsskjorte som gjerne kombineres til sorte jeans, en lys chinos eller en beige skjorts. Den skiller seg fra oxfordskjorten ved at den ofte er godt vasket og bleket.

 

poplin.png

Poplinskjorten er en skjorte av god kvalitet som ofte har fine vevteknikker.

En poplinskjorte kjennes lett og myk, og har de samme gode kvalitetene som bomull. Fordi poplinskjorten er en mer fomrll skjorte brukes den ofte til dress. Likevel kommer den i mange varianter og stiler som gjør at man enkelt kan skape ulike uttrykk når man bærer den sorte dressen. Ved å investere i klassiske skjorter av god kvalitet, er du med andre ord klar for enhver anledning.

PASSFORM

Når du velger skjorte er det viktig å tenke på passform. Hos match finner du fire typer;

  • Classic fit: Rett passform og er en litt løsere modell.
  • Regular fit: Normal passform og klassisk fasong.
  • Slim fit og super slim fit: En smal passform og følger kroppen.

 

VELG RIKTIG KRAGE

 

Regular

Krage

Regular er nøytral og derfor en av de mest vanlige skjortekragene. Denne brukes ofte i mer formelle og klassiske skjorter av finere kvalitet. Skjortekragens snipper peker nedover og sitter tett sammen.

SHOP SKJORTE
Regular skjortekrage
Button-Down

Krage

Button down kragen kjennetegnes ved at kragesnippene festes til skjorten med en knapp som er plassert på hver side av skjortens knepping. Dette er en klassisk krage som passer fint uten slips eller med en smal slippsknute.

SHOP SKJORTE
Button-down-krage
Cutaway

Krage

Cutaway-kragen ligner den klassiske turndown-kragen. Forskjellen er at skjortekragens snipper peker utover og fra hverandre. Dette er en mer trendy krage som passer til alle anledninger. Her kan du skape ulike uttrykk ved å variere slipsknute. For eksempel et formelt uttrykk med en bred knute, og et trendy uttrykk med en smal knute.

SHOP SKJORTE
cutaway krage
Har du klassiske skjorter av god kvalitet, er du klar for enhver anledning.

Se vårt utvalg av skjorter til herre

Se også

Dressguide: 10 regler alle menn bør kunne