Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
FRI FRAKT OVER 600,- & GRATIS RETUR
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur

Slik behandler du ull

Sesongen for ull er rett rundt hjørnet. Vi gir deg noen tips om hvordan du velger det perfekte strikkeplagget og hvordan du tar vare på ullplaggene dine.

Den perfekte strikkegenseren

Strikkegenseren er sesongens viktigste og mest anvendelige plagg, og en myk genser passer like godt på jobb som i sofaen. Med en behagelig og klassisk ullgenser er du klar for flere anledninger.

100% merinogensere til dame og herre

Denne sesongen tilbringer vi ofte mer tid hjemme, og med været som følger er ull et must. Du bør alltid ha tynne og tykke strikkeplagg i garderoben. Tynn strikk er perfekt som det innerste laget eller under blazeren. Du kan også style strikkegenseren med en skjorte under som fungerer som lag-på-lag. En tykk strikk er fin å dra over kjoler eller kombinere med skinny jeans. Invester i en genser med kvalitetsmaterialer som den vil holde deg varm og vare i flere år fremover.

Tykke strikkegensere til høst og vinter til dame og herre

Hvordan ta vare på ull?

Hvordan vaske ull uten at det krymper og samtidig bevare fasongen? Og hva gjør du med nuppene?

Ull har noen fantastiske egenskaper. Den holder deg varm, har god motstand mot smuss og tar opp fuktighet uten at det blir klamt og vått. Du holder deg altså varm selv i fuktig tilstand. Fordelen med ull er at den ikke trenger å vaskes så ofte som andre plagg fordi ullen er selvrensende. Ofte holder det å for eksempel lufte genseren.

Slik vasker du ull

Har du først investert i et ullplagg er det viktig å ta godt vare på det. Da vil du ha plagget i flere år. Vær forsiktig når du vasker ullen. Bruk maskin på ullprogram, maks 30 grader, med vaskemiddel ment for ull. Du må alltid unngå sentrifugering og skyllemiddel for å unngå at plagget krymper eller minster fasongen. Vaskes ullen over 50 grader kan den krympe, nuppe og miste fasongen. Det er også viktig å ikke fylle maskinen for mye. Velger du å vaske ull for hånd, bør du være klar over at håndvask ikke alltid er like skånsom som maskin da vi ofte gnir eller beveger fibrene mer for hånd.

Husk dette når du tørker ullen

Når du skal tørke klær med ull i, er det lurt å legge plagget på et håndkle og presse vannet forsiktig ut av plagget ved å rulle forsiktig sammen. Ellers bør det tørke liggende for å hindre at det mister fasongen. Ull blir tyngre enn andre fibre siden man ikke sentrifugerer og får ut like mye vann. Er det behov kan du strekke plagget etter vask.

Zipgenser fra Donna

Oppbevaring av favorittstrikken

For å unngå at strikkede plagg skal strekke seg og miste fasongen i skapet, bør du oppbevare plaggene brettet og ikke på henger. Skal plagget ligge lenge i skapet kan du bruke møllkuler for å forsikre deg om at møll ikke vil ødelegge fibrene i ullen.

Hva gjør du med nuppene på ullen din? Ull kan nuppe en del i begynnelsen, særlig kashmir. Det er ikke til å unngå på grunn av de korte hårfibrene i garnet. Du kan plukke bort nuppene selv eller bruke en nuppefjerner. Det som er viktig å huske på er at du aldri må bruke saks eller barberhøvel. Dette kan skade plagget og du kan risikere å få hull.

Se vårt utvalg til
dame & herre