Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
BLI MEDLEM I MATCH KUNDEKLUBB
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur

Slik tar du vare på linplaggene

Linplagg blir mer og mer populært, og har blitt en viktig del av manges sommergarderobe, men hvordan behandler man egentlig lin? Oppdag de beste tipsene for å ta vare på dine linplagg og holde dem friske og vakre sesong etter sesong. Se våre tips og råd for å bevare linens naturlige skjønnhet.

Lin er et naturlig, sterkt og vakkert materiale som kan ha lang levetid og holde seg like fint år etter år med riktig behandling.

Linpleie: oppbevaring av linplagg for langvarig skjønnhet

La linplaggene henge i klesskapet eller på kleshenger i kjølig, tørre omgivelser for å forlenge levetiden og bevare linenplaggenes naturlige skjønnhet. Unngå å pakke linklær inn i plast eller andre lufttette steder. Heng opp linplaggene når de ikke brukes, så holder de seg fine lengre.

 

Vask av linklær: bevare farge og tekstur med riktig vaskeprosess

Lin har naturlige antibakterielle egenskaper, som hjelper til for å hemme veksten av bakterier og sopp. Derfor kan du lufte linplaggene mellom hvert bruk fremfor å vaske ofte. Trenger linplaggene dine likevel en vask, kan du glede deg over at lin faktisk blir finere og mykere ved hver vask. Dette skiller lin fra mange andre materialer, som ofte blir mer slitt og røffere etter vask. Husk bare at lin burde vaskes på lav temperatur – helst lunkent eller kaldt vann for å bevare fargen og teksturen.

 

Tørke lin: lufttørking eller tørketrommel for best resultat

Lin tørker godt og blir pent hvis det får lufttørke på henger eller snor, uten å brettes. Du kan også tørke lin i tørketrommel, men husk å tørke på lav varme. For å få plagget ekstra mykt og pent når du bruker tørketrommel kan du ta ut plaggene mens de fortsatt er litt fuktige, og la de henge eller ligge flatt resten av tørketiden.

 

Stryke linplagg: slik bevarer du linens naturlige utseende og tekstur

Om du henger opp plaggene dine mellom hver bruk, og lar linplaggene lufttørke uten bretter i seg, trenger du slett ikke stryke linplaggene dine. Den naturlige, uperfekte stilen er en del av sjarmen med lin. Om du likevel ønsker å få krøllene ut av linplaggene, bør du stryke eller dampe de mens de fortsatt er fuktige etter vask. Bruk medium-høy varme på strykejernet. Lyse plagg kan strykes på begge sider, mens mørke plagg burde strykes på vranga.

 

Linklær til dame

Linklær til herre

4 gode grunner til å velge lin