Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
KLIKK HER FOR Å BLI MEDLEM I MATCH KUNDEKLUBB
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur

Lin er stoffet alle bør ha i garderoben

Invester i lette og luftige plagg som gjør seg godt i varmen

Lin har mange gode egenskaper som passer perfekt når temeraturen stiger. Stoffet er varmeregulerende og kan oppleves som kjølende mot kroppen når temperaturen stiger. Men visste du at linfibrene har en høy evne til å absorbere fuktighet og kan ta opp hele 20% av sin egen vekt før det føles fuktig? I tillegg så kvitter det seg også raskt med fuktigheten. Det er derfor vi ofte sverger til lin i sommerhalvåret.

Lin kommer i en rekke plagg og vi har funnet frem våre favoritter som passer perfekt til våren og ferien i sommer.

Linskjorten

En klassisk linskjorte med- eller uten lang erm er ofte et god valg i varmen. Du kan kombinere den til chinos for et enkelt og behagelig vårantrekk, eller til shortsen eller skjørtet på vei til stranden.

Linkjolen

Linkjolen er den perfekte kjolen til en varm sommerdag, så vel som fest-fin til kvelden. Den føles sval og behagelig mot kroppen og vi har lagt vår elsk på blomsterkjoler i lin. Før det blir ordentlig varmt kan du style plagget med en oversized strikkegenser eller en god og varm cardigan til.

 

Shorts, skjørt og bukser i lin

Underdeler som shorts, chinos eller skjørt i lin tar seg godt ut i varmen. Plaggene ser elegante ut, puster godt og med disse plaggene er det lett å bygge opp en enkel og sommerlig garderobe.

 

Slik behandler du lin

Linplagg krøller lett, særlig om det blir fuktig. Ikke bruk for mye energi på å stryke linplagg- da fiberet har et stivere materiale, som gjør det vanskelig. Heng heller klærne opp, og steam lett over. Litt av sjarmen med lin er jo akkurat det at det er litt krøllete. Er du opptatt av å holde fasongen på linklærne dine, er det beste alternativet å sende de på rens.

sommer-match-dame-herre-lin-kjoler-pique-feire13.jpg

Slik vasker du lin

Du bør ikke bruke for høy varme når du vasker lin, da linfibrene kan knekke og vil slites. Maks 60 grader for hvite og ufargede plagg og maks 40 grader for fargede plagg. Det er viktig at du ikke benytter vaskemidler med bleking. Bruk heller milde vaskemidler som milo og Neutral. Før du vasker linplaggene dine kan du gjerne legge de i kaldt vann. Husk å unngå sentrifugering av lin, slik at ikke linfibrene trekker seg sammen og krymper.

sommer-match-dame-herre-lin-kjoler-pique-feire2.jpg

Se også
Diondra bukse I2X
34 36 38 40 42 44

Donna Diondra bukse

899,-
Diondra blazer I2X
34 36 38 40 42 44

Donna Diondra blazer

1 299,-
Diondra shorts I2X
34 36 38 40 42 44

Donna Diondra shorts

699,-
Erin linkjole EM1
34 36 38 40 42 44

Marie Philippe Erin linkjole

999,-
Angelo skjorte O68

Mario Conti Angelo skjorte

899,-

Se vårt utvalg
av linplagg til dame & herre