Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur

Fri frakt når du handler over 600,-

Blå dress til herre fra Mario Conti

Dressguide: 10 regler alle menn bør kunne

Vi nærmer oss en tid der vi bruker dressen ved flere anledninger som 17.mai, dåp, konfirmasjoner, brylluper og selskaper. Vi har samlet noen enkle tips, som gjør deg klar for festlighetene som venter.

Før du går til innkjøp av ny dress er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til. Bruker du dressen kun ved spesielle anledninger, eller er dress en del av jobb-garderoben?

TIPS NR.1

Velg rett farge på dressen

En blå dress er kommersiell og kler de fleste. Den kan brukes til de fleste anledninger med det rette tilbehøret. En grå dress passer fint til deg som ønsker en mer uformell og trendy stil. Den grå dressen passer perfekt til et sommerlige bryllup eller til jobb. En sort dress er formell og passer både til fest, gallaer og hverdags.

Tips nr. 2

Skuldre og nakkekragen

Det er viktig at skulderputene og nakkekraven har en naturlig fasong. Skulderputene skal slutte der skuldrene ender, og nakkekraven skal ligge pent inntil kroppen.

Blå dressjakke
Tips nr.3

Slagene på jakken

Slagene på dressjakken skal ligge naturlig over brystet. Det er viktig at de ikke bølger seg, eller spriker ut fra kroppen.

slagene på dressen
Tips nr.4

Dressjakken

Det skal være mulig å plassere 2-3 fingre mellom magen og den øverste knappen på blazeren når den er lukket. Husk at nederste knapp aldri skal lukkes.
Dressjakken
Tips nr.5

Lengden på dressjakken

Lengden på blazerkappen skal rekke til mellom håndleddet og midten av tommelen. Husk at skjorten skal være 1-2cm synlig nedenfor ermet på dressjakken.
Lengden på jakken
Tips nr.6

Dressbuksen

Dressbuksen skal ikke sitte for stramt og man skal ha plass til en finger mellom midjen og buksen. Beltet er kun ment som pynt og skal ikke holde den oppe. Buksen skal sitte på hoftene og ha et naturlig fall nedover beina. Pass på at lommene ligger pent inntil lårene og ikke spriker.

Dressbuksen
Tips nr. 7: Husk at beltet alltid skal matche skoene
Tips nr.8

Slips

Bredden på slipset bør matches med bredden på jakkeslaget. Er du usikker på hvor langt slipset bør være, så er en god regel at enden av slipset skal treffe midt på beltespennen.

slips til dressen
Tips nr.9

Hankie

Det er kun én regel! Ikke bruk identisk lommetørkle til slipset, men match gjerne fargene med slipset eller andre nyanser i antrekket.

hankie til dressen
Tips nr.10

Husk detaljene

Når du har gått til innkjøp av ny dress, er det viktig at du spretter opp jakkelommene og korssømmen som holder delene bak på blazeren sammen før bruk.

husk å sprette opp jakkelommen
Vi tilbyr skredder ved kjøp av dress hos Match. Ta kontakt med kundeservice for å finne ut hvilke butikker det gjelder.

Se vårt utvalg av dressjakker og dressbukser