Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
KLIKK HER FOR Å BLI MEDLEM I MATCH KUNDEKLUBB
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur
Blå dress til herre fra Mario Conti

Dressguide

10 regler alle menn bør kunne

Fest- og julebordsesongen er rett rundt hjørnet, og det er igjen tid for å pynte seg litt ekstra. Vi har samlet noen enkle tips, som gjør deg klar for festlighetene som venter.

Før du går til innkjøp av ny dress er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til. Bruker du dressen kun ved spesielle anledninger, eller er dress en del av jobb-garderoben?

TIPS NR.1

Velg rett farge på dressen

En blå dress kan brukes til de fleste anledninger med det rette tilbehøret og passer de fleste. En grå dress passer fint til deg som ønsker en mer uformell og trendy stil, mens en sort dress er mer formell og passer både til fest, gallaer og anledninger.

Tips nr. 2

Skulder og krage

Det er viktig at skulderputene og nakkekragen har en naturlig fasong. Skulderputene skal slutte der skuldrene ender, og nakkegragen skal ligge pent inntil kroppen.

Skulder og krage
Blå dressjakke med vest
Tips nr.3

Slagene på jakken

Slagene på dressjakken skal ligge naturlig over brystet. Det er viktig at de ikke bølger seg, eller spriker ut fra kroppen.

Slagene på jakken
slagene på dressen
Tips nr.4

Dressjakken

Det skal være mulig å plassere 2-3 fingre mellom magen og den øverste knappen på blazeren når den er lukket. Husk at nederste knapp aldri skal lukkes.
Dressjakken
Dressjakken
Tips nr.5

Lengden på dressjakken

Lengden på blazeren skal rekke til mellom håndleddet og midten av tommelen. Husk at skjorten skal være ca 1 cm synlig nedenfor ermet på dressjakken.

Tips nr.6

Dressbuksen

Dressbuksen skal ikke sitte for stramt og man skal ha plass til en finger mellom midjen og buksen. Beltet er kun ment som pynt og skal ikke holde den oppe. Buksen skal sitte på hoftene og ha et naturlig fall nedover beina. Pass på at lommene ligger pent inntil lårene og ikke spriker.

Dressbuksen
Tips nr. 7: Husk at beltet alltid skal matche skoene
Tips nr.8

Slips

Bredden på slipset bør matches med bredden på jakkeslaget. Er du usikker på hvor langt slipset bør være, så er en god regel at enden av slipset skal treffe midt på beltespennen.

slips til dressen
Tips nr.9

Hankie

Det er kun én regel! Ikke bruk identisk lommetørkle til slipset, men match gjerne fargene med slipset eller andre nyanser i antrekket.

hankie til dressen
Tips nr.10

Husk detaljene

Når du har gått til innkjøp av ny dress, er det viktig at jakkelommene og sømmen som holder splittene bak på blazeren fjernes før bruk.

husk å sprette opp jakkelommen

Husk skredder

Vi tilbyr skredder ved kjøp av dress. Ta kontakt med MATCH kundeservice for å finne ut hvilke butikker som tilbyr dette.

 

 

Se vårt utvalg av dress