Gå til innhold
KundeklubbKundeserviceFinn butikk
FRI FRAKT OVER 600,- & GRATIS RETUR
Rask levering Gratis retur 30 dagers retur
Mann med grå dress og slips

Dressguide

10 regler alle menn bør kunne

Vårens festdager nærmer seg med stormskritt, og det er endelig tid for å pynte seg til utesesongens høydepunkter! Vi har her samlet noen enkle tips, som gjør deg klar for festlighetene som venter.

Før du går til innkjøp av ny dress er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til, og når. Skal du bruke  dressen kun ved spesielt varme anledninger, eller er dress også en del av jobb-garderoben?

1. Riktig passform

Få målt opp riktig størrelse, slik at du kan velge en dress som passer din kroppsfasong. En dress som passer perfekt, vil se mye bedre ut enn en som er for stor eller for liten. Sørg for at skuldrene sitter riktig, at kragen ligger flatt mot nakken og buksebenene er i riktig lengde. Er du usikker på din størrelse? Besøk en av våre butikker så hjelper vi deg å finne rett størrelse.

 

2. Velg rett farge på dressen

Er du usikker på hvilken farge du skal velge, kan du gå for en mørk dress i svart, mørkeblå eller mørkegrå. Disse fargene er klassiske dressfarger og passer til de fleste formelle anledninger. På de varmeste dagene kan en lys dress, for eksempel i lin, være det beste og mest komfortable alternativet.

 

3. Dressjakken

Når du har gått til innkjøp av ny dress er det viktig at jakkelommen og sømmen som holder splitten bak blazeren fjernes før bruk.

  • Det skal være mulig å plassere 2-3 fingre mellom magen og den øverste knappen på blazeren når den er lukket. Husk at nederste knapp aldri skal lukkes.
  • Slagene på dressjakken skal ligge naturlig over brystet. Det er viktig at de ikke bølger seg, eller spriker ut fra kroppen.
  • Skulderputene skal slutte der skuldrene ender, og nakkekragen skal ligge pent inntil kroppen.
  • Blazeren skal rekke til mellom håndleddet og midten av tommelen. Husk at skjorten skal være 1 cm synlig nedenfor ermet på dressjakken.

 

 

Se vårt utvalg av blazere >

 

4. Dressbuksen

Dressbuksen skal ikke sitte for stramt og man skal ha plass til en finger mellom midjen og buksen. Buksen skal sitte på hoftene og ha et naturlig fall nedover beina. Pass på at lommene ligger pent inntil lårene og ikke spriker. Beltet er kun ment som pynt og skal ikke holde buksen oppe.

 

 

Se vårt utvalg av dressbukser >

 

5. Belter

Husk at beltet alltid skal matche skoene. Unngå for brede eller prangende belter som kan distrahere fra antrekket.

 

 

Shop belter her >

 

6. Slips & hankies

Bredden på slipset bør matche med bredden på jakkeslaget. Er du usikker på hvor langt slipset bør være, så er en god regel at enden av slipset skal treffe midt på beltespennen. For en mer formell stil velg en sløyfe istedenfor slips. Velg et lommetørkle som matcher fargene på slipset eller nyanser i antrekket.

 

Se vårt utvalg av slips her >

 

7.Dressko

Velg alltid dressko som passer til dressen og anledningen. Sørg for at de er rene og velstelte. En oxford-sko i f.eks. svart er et sikkert valg for en mer formell anledning, mens loafers kan være passende til en mindre formell anledning og til lindressen.

 

8. Skjorten

Dresskjorten er en viktig del av dressen. Velg en skjorte i et behagelig stoff og en farge som passer dressen. Sørg for at krage og mansjettknapper matcher dressen og anledningen. Finn den passformen som passer deg best!

 

 

Se vårt utvalg av skjorter >

 

9. Velg riktig dress til anledningen

Det er viktig å kle seg passende for anledningen. Hvis du skal til i et bryllup eller en annen formell middag, vil en mørk dress med hvit skjorte og slips være passende. Til en mer uformell begivenhet, kan du velge en lettere dress eller f.eks. dress uten slips.

 

10. Ta vare på dressen

Husk å ta godt vare på dressen når den også ikke er i bruk, da vil den se bedre ut og vare lenger. La dressen lufttørke etter bruk og oppbevar den på en måte som ikke vil skade stoffet. Rens dressen regelmessig for å bevare fargen og kvaliteten.