Gå til innhold
2-4 dagers levering Gratis retur 14 dagers returrett

Dressguide

10 dressregler alle menn bør kunne

Vi nærmer oss en høytid der vi bruker dressen ved flere anledninger som julebord, selskaper, jul og nyttårsaften. Vi har samlet noen enkle tips, som gjør deg klar for alle festligheter som venter.

Før du går til innkjøp av ny dress er det viktig å tenke gjennom hva du skal bruke den til. Bruker du dress kun ved spesielle anledninger, eller er dress en del av jobb-garderoben?

1. Velg rett farge på dressen

En blå dress er kommersiell og kler de fleste. Den kan brukes til mange anledninger med det rette tilbehøret. Velg en grå dress dersom du ønsker en mer uformell og trendy stil som passer til sommerlige bryllup og jobb. En sort dress er formell som passer både til hverdags, fest og gallaer.

2

Skuldre og nakkekragen

For en naturlig fasong skal skulderputene slutte der skuldrene ender. Nakkekragen bak på dressen skal ligge naturlig inntil kragen på skjorten.
skuldre og nakke
3

Slagene på jakken

Pass på at slagene på dressen ligger naturlig over brystet. De skal ikke sprike ut fra kroppen.
slagene på dressen
4

Dressjakken

Det skal være mulig å plassere 2-3 fingre mellom magen og den øverste knappen på blazeren når den er lukket. Husk at nederste knapp aldri skal lukkes.
Dressjakken
5

Lengden på jakken

Lengden på blazerkappen skal rekke til mellom håndleddet og midten av tommelen. Husk at skjorten skal være 1-2cm synlig nedenfor ermet på dressjakken.
Lengden på jakken
6

Dressbuksen

Buksen skal sitte på hoftene og man skal ha plass til en finger mellom midjen og buksen. Dressbuksen skal ha et naturlig fall nedover beina. Beltet er ment som pynt og skal ikke holde buksen oppe. Pass på at lommene ligger pent inntil lårene og ikke spriker.
Dressbuksen
7. Beltet skal alltid matche skoene
8

Slips

Bredden på slipset bør matches med bredden på jakkeslaget. Er du usikker på hvor langt slipset bør være, så er en god regel at enden av slipset skal treffe midt på beltespennen.
slips til dressen
9.

Hankie

Det er kun én regel! Ikke bruk identisk tørkle til slipset, men match gjerne fargene med slipset eller andre nyanser i antrekket.
hankie til dressen
10.

Ikke glem

Til slutt! Husk at når du har gått til innkjøp av ny dress, er det viktig at du spretter opp jakkelommen og korssømmene som holder delene bak på blazeren sammen- før bruk.
husk å sprette opp jakkelommen
Vi tilbyr skredder ved kjøp av dress hos Match